Wie is Ward van Dyck | #weareape #howapeareyou | Blogberichten | ape
Wie is Ward van Dyck | #weareape #howapeareyou

Wie is Ward van Dyck | #weareape #howapeareyou

zondag 19 februari 2017

ape bestaat inmiddels een jaar en we kunnen met enige trots zeggen dat inmiddels in één adem genoemd worden met de beste coworkingspaces van Antwerpen…

… en dat moeten we vieren!

Wat is nu net de aantrekkingskracht van coworken en waarom kiezen onze coworkers specifiek voor ape? Op die vraag wil ik in de komende weken een antwoord vinden door elke week één van onze regulars kort voor te stellen en te interviewen.

#weareape #howapeareyou?

De eerste professional – oftewel ‘Aper’ – die ik spreek is Ward Van Dyck. Hij is oprichter/zaakvoerder van Constructive Recruitment en ‘full timer’ bij House of ape

De professionele carrière van Ward is, ondanks zijn jonge leeftijd, tamelijk indrukwekkend.

Na in de petrochemiesector actief te zijn geweest als projectleider was hij werkzaam als werfleider en projectleider voor bouw- en infrastructuurwerken. Zijn ambitie lag echter verder: ‘Ik was van plan om zelf een recruteringsbureau te starten dus ben ik voor het bureau dat mij heeft doorgedetacheerd gaan werken als businessmanager.’

Daar was hij werkzaam binnen het sales- en klantendepartement. Erop gericht zijn eigen zaak te beginnen en met het oog op expertise opdoen, switchte hij naar een recruteringsbedrijf afkomstig uit Londen om kandidaten te leren screenen.

‘In juni van hetzelfde jaar kwam er een einde aan die samenwerking en ben ik ‘Constructive’ gestart.’

Om Constructie Recruitment op te zetten had Ward de keuze om een kantoor te huren of voor coworking te kiezen. Na verschillende kantoren te hebben bezichtigd kwam hij uiteindelijk uit bij House of ape, gelegen op wandelafstand van waar hij woonde.

“Ik heb met Caroliene zelf afgesproken, en vervolgens de knoop snel doorgehakt. Inmiddels zit ik hier al meer dan een half jaar.” vertelt Ward.

Waarom coworken?

Coworking biedt heel uiteenlopende voordelen en op die manier is er voor ieder wat wils. Sommige mensen zoeken louter het sociale aspect op, andere willen hun productiviteit verhogen, en nog anderen zoeken een bedrijfsvloer op om kennis en kunde met elkaar te delen. “Voor mij was de voornaamste reden om voor een coworking te kiezen vooral het sociale. Ik had geen goesting om een hele dag alleen op kantoor te zitten...”

Daarnaast biedt een coworking ook een uitvalsbasis voor freelancers en ondernemers die hun zaak niet in de woonkamer willen runnen. ‘Je kan ook van thuis uit recruteren maar dat komt niet over. Uiteraard kon dit ook vanop kantoor maar ‘business wise’ was een coworking veel voordeliger.’

‘Ik wilde ook zeker niet wonen en werken op dezelfde locatie. Nu de smartphone zo’n integraal stuk van ons leven is geworden ben je al bijna continu met je werk bezig – ‘m afzetten zou stom zijn, dan ga je dingen missen – dus die scheiding wilde ik nog graag enigszins behouden.’

Ward runt Constructive Recruitment al sinds het begin, volledig op z’n eentje, vanuit House of ape en is heel gedreven.

House of ape fungeert voor hem als uitvalsbasis maar vooral als gezellige en inspirerende werkplek waarbij de sociale contacten die hij heeft in HOA een absolute meerwaarde zijn voor hem.


CONSTRUCTIVE RECRUITMENT:

Constructive Recruitment is een bedrijf dat zich toespitst op het recruteren van technische en bediendeprofielen voor de de bouwsector, met het oog op vaste contracten tussen kandidaat en bedrijf.

“Ik heb het meeste affiniteit met de bouwsector, aangezien ik zelf zowel als werf- als projectleider werkzaam ben geweest.”

“Alsook weet ik hoe het er op een werf aan toe gaat en waar mensen tegenaan lopen” vervolgt Ward. “Ik probeer in te schatten waar klanten naar op zoek zijn, in welke mate een diploma al dan niet bepalend is en wat een functie exact inhoudt.”

http://constructiverecruitment.be


Geschreven door: Hendrik Marissen