The Monkey-Hustle // Blogberichten // ape
The Monkey-Hustle

The Monkey-Hustle

vrijdag 09 augustus 2019


Mijn naam is Caroliene van Eijck en ik ben de oprichtster van ape.
ape staat voor Avontuur, Passie en Enthousiasme en zijn de kernwaarden van het bedrijf.
De rode draad in alles wat we doen en de doorslag geeft als het om beslissingen gaat. Zonder onze kernwaarden had ape al lang niet meer bestaan. Wat kan er nu overleven zonder DNA?De missie is in de kern altijd hetzelfde gebleven, maar de manier van verwoorden is wel wat veranderd. Van grootste meest enthousiaste netwerk, naar een happy en healthy work life voor iedereen. En ja ik weet het, ik schrijf graag Nederlands en Engels door elkaar. Dat zie je ook terug op onze website. Het is gewoon niet meer van deze tijd om je aan al die ouderwetse regeltjes te houden. Als dit is wat goed voelt, dan resoneert dat eerder bij anderen dan iets schrijven omdat het grammaticaal in orde is. Tja, daar doe ik dus niet aan mee.


Een happy en healthy work life voor iedereen is een supermooie missie, maar eentje die gevoelsmatig flink boven me uit is gestegen. Dat is iets wat ik zeker niet alleen kan en dat was natuurlijk ook niet de bedoeling van een missie. Daarom is het hebben van een community key in wat we doen. Een echte community dan he. Niet eentje die verbonden wordt door insta pictures, maar eentje waar mensen elkaar kennen en waar oprechte interesse in elkaar wordt getoond. Dus ook niet alleen interesse in wat ze doen of het bedrijf. Maar echte interesse in elkaars leven.


We bestaan nu al drie jaar en er gaat geen dag voorbij dat ik niet voel dat ik aan het “hustlen” ben. Elke dag is een uitdaging om met angst om te gaan. Wat als het geld opraakt, wat als ik niet vindingrijk genoeg ben om de volgende uitdaging op te lossen, wat als mensen niet begrijpen waarom we doen wat we doen…De angst van ondernemen gaat nooit weg, je leert er wel mee omgaan. En dat is maar goed ook, want diezelfde angst houdt je scherp en vooral nederig. Jij bent niet je bedrijf, jou klanten zijn je bedrijf en wij bij ape zien onze klanten elke dag. Ja elke dag. Daar hadden we natuurlijk ook niet over nagedacht van tevoren, maar wij bieden nu eenmaal als core business een te gekke werkplek aan 24/7, dus ja, daar maken je klanten dan ook dagelijks gebruik van.


En eigenlijk praten we allang niet meer over klanten. We zeggen “ape’rs” en we zijn een familie. Eentje met feestjes en workshops en samen eten. Zo’n familie. Je kan 100% bij iemand terecht als je een zakelijk issue hebt, maar ook als je even wilt ventileren hoe irritant je buurvrouw vannacht weer was. Leuk toch!


Over vijf jaar zou ik drie vestigingen in België willen hebben en eentje in Nederland. Een grote coworking met een In House chef, vergaderruimtes, eventruimte, terras en daarnaast 3 vestigingen helemaal omgetoverd tot private offices. Als we iets hebben geleerd de afgelopen jaren, is dat het tof is om een springplank te zijn, maar nog toffer is als je dan ook die volgende stap kan aanbieden. Vandaar de private offices. Maar goed, zo private zijn ze eigenlijk niet, want je hoort nog steeds 100% tot de ape familie en dat betekent dat je uitgenodigd wordt voor elk event en elke workshop. Toen je vroeger op kot ging, kwam je toch ook elk weekend thuis bij mama eten? Ja toch!


Nu we drie jaar bitterhard hebben geploeterd om te blijven bestaan, denk ik dat het nu tijd wordt om geld vrij te maken voor 'brand equatie'. Je naam verspreiden en vooral het gevoel wat bij die naam bovenkomt. Voor mij, hoop ik dat mensen letterlijk het enthousiasme voelen om het echte werkavontuur aan te willen gaan. Iets waarover ze met passie kunnen praten en elke dag uit bed springen omdat ze blij zijn dat ze weer mogen werken.


Voor iedereen die denkt dat het een fabeltje is…. Een happy healthy work life bestaat jongens, echt waar. Als je de kans creëert bij je baas om eens vanuit onze coworking te mogen werken, gelijk doen!

Ervaren is begrijpen en begrijpen is een stap dichter bij jou ideale work life!

Keep on hustling and stay awesome!


Caroliene | Community Builder

Founder & CEO ape