Tentoo verkleint de stap naar ondernemerschap | Blogberichten | ape
Tentoo verkleint de stap naar ondernemerschap

Tentoo verkleint de stap naar ondernemerschap

vrijdag 03 november 2017

ZAVENTEM – Tentoo, de payroll service die zich tot voor kort enkel richtte op freelance uitzendkrachten, lanceert nu “Tentoo Voor Gedreven Zelfstandigen”. Hiermee willen ze toekomstige ondernemers aanmoedigen om de stap te zetten naar het zelfstandigenstatuut door de administratieve taken over te nemen.

Momenteel telt België zo’n 1 miljoen zelfstandigen, en dat aantal blijft stijgen. Ondanks de positieve evolutie van het ondernemersklimaat de laatste jaren, worden velen tegengehouden in hun droom om eigen baas te worden door de drempels die hieraan verbonden zijn.


Een van de grootste bekommernissen is de vaak ingewikkelde en tijdrovende administratie. Bij zelfstandigen die de sprong gewaagd hebben, blijkt slecht debiteurenbeheer dan weer een van de hoofdoorzaken tot faillissement. Met de nieuwe dienst “Tentoo voor Gedreven Zelfstandigen”, ontzorgt Tentoo Belgische zelfstandigen met een full service pakket dat alle administratieve lasten wegneemt, waardoor ze zich voor 100% kunnen focussen op hun job.


Springplank voor zelfstandigen

Anke Bormans, Marketing Officer bij Tentoo België, licht toe: “Het is duidelijk dat veel ondernemers, waaronder freelancers die al via ons werken, de stap niet durven zetten naar het zelfstandigenstatuut. “Tentoo Voor Gedreven Zelfstandigen” is dan ook de springplank voor zelfstandigen die het beste van twee werelden biedt: zekerheid en vrijheid.”


1 full service pakket inclusief gegarandeerd loon

Met Tentoo volg je geen ingewikkeld parcours om te starten als zelfstandige. Alles wordt online en zonder onverwachte kosten geregeld: van het aanvragen van het ondernemingsnummer tot het opvolgen van betalingen. Naast de taken die een traditionele boekhouder uitvoert, gaat Tentoo ook achter onbetaalde facturen aan en keert reeds je loon uit, ook als deze betaling van facturen achter loopt. Deze propositie is ongezien in het ondernemerslandschap.

“Tentoo geeft de nodige zekerheid in de stap naar het zelfstandigenstatuut, zonder dat je zelf de controle verliest. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan het ondernemerslandschap in België,” besluit Johan De Boel, algemeen directeur bij Tentoo.


* * * * *


Tentoo is van oorsprong een Nederlandse payrolldienstverlening die het ondernemerschap eenvoudiger maakt. Duizenden freelancers en kunstenaars vertrouwen op Tentoo voor de administratieve afhandeling en gegarandeerde uitbetaling van hun opdrachten van korte duur. Met de nieuwe dienst “Tentoo voor Gedreven Zelfstandigen” verbreed Tentoo zijn werkveld naar het zelfstandigenstatuut.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anke Bormans, +32 (0)2 725 70 00 of anke@tentoo.be.