⤜ IT-wizard, sportieve papa van 2 rakkers en een sfeermaker op events, meet Ape'r of the month: Peter Eysermans! ⤛ // Blogberichten // ape
⤜ IT-wizard, sportieve papa van 2 rakkers en een sfeermaker op events, meet Ape'r of the month: Peter Eysermans!  ⤛

⤜ IT-wizard, sportieve papa van 2 rakkers en een sfeermaker op events, meet Ape'r of the month: Peter Eysermans! ⤛

donderdag 02 mei 2019

Onze ape’r van de maand is onze eigen IT-wizard : Peter Eysermans, een full stack developer die wij graag eens in de (online)bloemetjes zetten!
Peter heeft, sinds hij is gestart met coworken, zich steeds enorm ingezet voor House of ape.Hij is een heuse party starter op onze events, neemt zijn familie af en toe mee en nog zoveel meer waarom Peter awesome is. De P van Peter staat duidelijk voor Passie, want zijn liefde voor zijn kindjes, IT en basket is een feit!

Hallo Peter. Proficiat met je “ape’r of the month”, yay! Vertel onze lezers even wie je bent en wat je precies doet.

Ik ben Peter Eysermans en ik werk sinds 2009 als freelance software ontwikkelaar, wat nu ook wel eens ‘full stack developer’ wordt genoemd.
Mijn job houdt eigenlijk in dat ik zowel op de server software schrijf, als apps zoals bijvoorbeeld IOS apps, Android apps en nog enkele complexere webapplicaties.
Wat ik doe, is zo breed dat het moeilijk valt te beschrijven, ik moet nog werken aan mijn pitch (lacht).

Momenteel werk ik vooral bij een firma die zich focust op de user experience van webapplicaties en apps. Naast deze grote klant freelance ik bij enkele kleinere klanten.


Waarom heb je besloten om als freelancer te beginnen? Dat is een grote en avontuurlijke keuze!

Wel, ik heb bij een aantal grote bedrijven gewerkt en ik merkte dat er vaak wat bureaucratie was. Als je freelancer bent, heb je meer zelf in handen en kies je welke richting je uitgaat. Het zorgt ervoor dat je enorm veel vrijheid geniet.
Dat is dan ook mijn grootste drijfveer geweest om als freelancer te beginnen. Het heeft natuurlijk zowel voor- als nadelen zoals elke job die heeft, maar ik heb er nog geen spijt van. ;-)


Wat doet een drukke freelancer en IT wizard om te ontspannen?

In mijn vrije tijd speel ik basketbal. Ik ben daarmee begonnen toen ik 6 jaar was, al een hele tijd dus! Ik heb altijd in Eeklo in Oost-Vlaanderen gespeeld omdat ik oorspronkelijk van die kanten ben maar wanneer ik in Antwerpen ben komen wonen, heb ik meteen in de buurt een ploeg gezocht. Daarom ligt House of ape voor mij ook perfect, bij het basketbalplein aan de Dageraad… perfecte ontspanning tijdens de middag op een zonnige dag!
Ik heb ook 2 geweldige kindjes dus ik spendeer mijn vrije tijd enorm graag met hen.


Wat vind je het allerleukste aan je job?

Het is zo dat ik het vroeger altijd al super leuk vond om dingen te bouwen.
Ik heb daar trouwens eens een artikel over gelezen. Het blijkt dus dat het speelgoed waarmee je speelt als kind, heel hard samenhangt met het type job je later zal uitoefenen. Kinderen die vooral met Playmobil spelen, zijn eerder managers en kids die eerder geneigd zijn om naar de LEGO bouwdozen te grijpen, zijn de bouwers. Ik was een echte bouwer en dat ben ik nog altijd.

Ik weet dat het waarschijnlijk cliché gaat klinken, maar ik ben op een vrij jonge leeftijd met computers in aanraking gekomen. Ik was ook veel bezig met dingen aan praat te krijgen, vooral dan computerspelletjes. Zo ben ik gekomen tot waar ik nu ben!

Software schrijven is natuurlijk veel complexer dan met LEGO blokken spelen (lacht) maar het is wel te vergelijken; je bouwt iets en je ziet het stilaan tot leven komen. Alles in mijn werkveld evolueert ook enorm snel en dat vind ik super uitdagend om al die technologie mij eigen te maken en onder de knie te krijgen. Ik weet van veel dingen wel iets af, je kan me dus niet echt in een hokje steken. Dat variabel karakter van mijn job, vind ik super. Het ene moment ben ik volop bezig aan een app en dan werk ik opeens een tijdje aan een webapplicatie die draait op een server. Dat is mijn lang leven!


Waarom is het een voordeel om in House of ape te coworken?

Ik heb 9 à 10 jaar van thuis uit gewerkt en af en toe eens op kantoor tot ik vorig jaar in augustus in House of ape terecht ben gekomen en niet meer ben vertrokken. Ik vond het steeds alleen zitten niet meer zo aangenaam.

Wat ik ook enorm apprecieer is dat het hier een soort familie is. Annelies van Tartelies, de in-house chef van House of ape, heeft deze coworkingspace ooit eens met een soap vergeleken en dat klopt wel. Er gebeurt altijd wel iets en dat is het leuke eraan. Je hebt ook veel collega’s die eigenlijk geen collega’s van je zijn. Je eet steeds samen en geeft elkaar ook soms raad.

Wat ook super handig is, is dat je fysiek naar je werk gaat en ’s avonds weer thuiskomt.
Als ik niet in House of ape werk is het moeilijk om die grens te bewaken tussen effectief werken en gewoon thuis te zijn, zeker als je kindjes hebt.
Jonge kinderen snappen die grens natuurlijk ook niet. Maar House of ape is dus ideaal en het is ook totaal niet ver voor me. Ik ben dus blij hier!


Dat horen we graag! Dankjewel voor dit interessante interview Peter! Keep it up. ;-)


-Artikel door Margot Verfaillie