Member of the Month! | Blogberichten | ape
► Inspirational ape’r of the Month: Liesbeth Vermaercke , PR freelance-rockstar!  ◄

► Inspirational ape’r of the Month: Liesbeth Vermaercke , PR freelance-rockstar! ◄

donderdag 09 augustus 2018

Elke maand kiezen we uit onze geweldige poule van coworkers de meest inspirerende ape'r uit. Voor de maand augustus stellen we u met trots voor : Liesbeth Vermaercke, PR freelancer met nog veel wilde dromen en spannende plannen. Ze is de definitie van een fashionable girlboss met een ijzersterke mening, maar vooral een groot hart. Ze zette zich extra in voor de ape-community door haar struggles en tips te delen, bijdragen aan onze events maar ook om tijdens de workshops zich volledig buiten haar comfort zone te zetten. Ze gaf een presentatie om ons rond te leiden in de wereld van de PR tijdens onze MOOTS lunch en deze was met de meeste inschrijvingen ooit een geweldig succes!


Welkom Liesbeth! Eerst en vooral: hoe ben je terechtgekomen bij House of ape?
Liesbeth: Ik werkte voor het Amsterdamse pr-bureau Blyde vanuit Antwerpen en zocht een nieuwe werkplek met een dynamiek tussen verschillende bedrijven en freelancers, omdat ik mijn Nederlandse en Brusselse collegaatjes niet live elke dag zag. Ik miste het om collega's te hebben en de House of ape coworkers vulden die leegte perfect op! Hier vond ik de plek waar ik me laat inspireren, waar ik vrienden maak, waar er yogamomenten zijn en werkhindernissen besproken worden. Een plek waar ik me vooral erg thuis voel.

We zijn razend benieuwd naar wat je allemaal doet! Vertel eens kort over jouw job en wat jouw talenten zijn.
Liesbeth: Momenteel werk ik als freelancer (PR) en geef ik workshops over communicatie en pr. Ik heb jaren in de journalistiek gewerkt, zowel voor kranten als (regionale) tv. Zo werkte ik o.a. voor DM Magazine, Het Nieuwsblad, De Standaard, ATV, ...Daarna rolde ik in de public relations, waar ik heel snel heel veel bijleerde door te werken voor o.a. Elite Athletes en I Do I Do.

Zijn er projecten waar je echt trots op bent?
Liesbeth: Blyde nodigde me uit voor een gesprek en snel daarna werkte ik bij hen op klanten zoals Dopper en Yoni, twee duurzame producten die ik in België mocht introduceren in de pers. Daar ben ik het meest trots op, dat dit ontzettend goed gegaan is dankzij de combinatie van mijn uitgebreide netwerk en harde werk, een goed geschreven persbericht en hun fantastische foto's en marketingcampagne.
Telkens als ik de Doppers of Yoni-producten ergens zie (in de pers, op de trein of bij iemand thuis) ben ik ook echt trots. Op mijn werk, maar ook op het product zelf! Dat is het punt. Ik heb nog nooit gewerkt voor een klant of een product waar ik zelf niet in geloof of achter sta. Misschien is dat wel nog iets waar ik het meest trots op kan zijn.
Dat ik altijd achter mijn werk sta.

Wauw! Heb je naast de dingen waar je trots op bent ook nog droomprojecten?
Liesbeth: Mijn droomproject is het begeleiden, ondersteunen en aanmoedigen van jeugd/ studenten/ jongeren in hun journalistieke/ pr-opdrachten. Ik heb gemerkt dat ik het heel fijn vind om jongeren te begeleiden, zodat ik naast al het computerwerk ook met mensen kan werken én de ervaring die ik heb kan doorgeven.

Ape staat natuurlijk voor Adventure, Passion and Esthusiasm. Wat is jou ape moment?
Liesbeth: Mijn grootste Ape moment is dat ik een tijdje geleden besloot om even iets totaal anders te doen. Ik heb 6 weken lesgegeven in het 5e leerjaar in een lagere school. Heb ik daar een diploma voor? Nee. Was het een jeugddroom? Ja. Een gek avontuur? Helemaal! Vond ik het leuk? Superleuk, maar ook superhard en supervermoeiend! Hebben die kinderen en ik dat overleefd? Ja. Ga ik dat nog eens doen? Waarschijnlijk niet, maar door deze ervaring weet ik nu wel dat ik meer weg wil van achter mijn laptop en meer met jongeren terug wil werken, maar dan vanuit mijn ervaring en sector. Dus lesson learned!

Dat is inderdaad een goed voorbeeld waar je volledig uit je comfort-zone een nieuwe uitdaging aangaat.
Nu een vraag heel belangrijk voor ons: heb je al inspiratie gehaald uit ape en de community?
Liesbeth: De mensen die ik hier ontmoet heb, hebben me geïnspireerd. Een Dana, een ambitieuze felle madam die me inspireerde om nooit te snel tevreden te zijn. Een Elena, die ons allemaal leerde tot rust te komen met yoga. Caroliene die meer dan een host, een inspiratie, een vriendin geworden is. Een Dennis die zowel de rust zelve als een harde werker is. Een Thomas, die zijn werk helemaal omgooit en voor zijn droom van een Bed & Breakfast in de Ardennen gegaan is. Enzovoort... Daarnaast hielpen het Grow the life you love traject me om even terug te zoeken naar wat ik wil in mijn werkleven. Die waren gezellig informeel, maar ook erg effectief.

Hartelijk bedankt voor dit inspirerende interview en gefeliciteerd met je ape'r of the month! Ape wenst jou het allerbeste en de mooiste vooruitzichten. You ROCK!

Enthousiast om Liesbeth eens te ontmoeten of benieuwd om meer in detail te ontdekken wat ze voor jou kunnen doen?

>>> Bezoek eens @ House of ape! <<<

Geschreven door: Florence Angeline Juten