► Inspirational ape’r of the Month Dominique H. our digital marketing wizard! ◄ | Blogberichten | ape
► Inspirational ape’r of the Month Dominique H. our digital marketing wizard! ◄

► Inspirational ape’r of the Month Dominique H. our digital marketing wizard! ◄

maandag 22 oktober 2018

Dominique, gefeliciteerd met jouw ape'r of the month!
We hebben jou gekozen omdat je je onvermoeibaar hebt ingezet voor ape, je leuke mensen betrekt bij onze events en we vinden dat je een inspirerende weg hebt afgelegd in je werkleven.
Vertel ons eens kort hoe jouw carrière is gestart...
Ik ben Dominique, mijn passie is begonnen van kind af aan om zelfstandige te worden. Ik heb mijn school achter mij gelaten op m'n 16jaar en ben bij mijn ouders gaan werken. Deze waren marktkramers en toen al wou ik commercieel zijn. Natuurlijk is de beste leerschool in verkoop ter plaatse op de markt. Op mijn 18e besloot ik om te gaan werken voor een baas in een Meubelwinkel en een studie vastgoed bediende te volgen.

Deze studie zal ik meenemen op een latere leeftijd omdat ik hier niet genoeg potentieel in zag op dit moment. Ik besloot voor een Marketing Agency in Antwerpen te gaan werken dat zich bezighield met het digitaliseren van grote en middelgrote KMO's.


Hoe pas je je kennis toe die je in die wereld allemaal hebt geleerd?
Met mijn passie voor sales lukte dit zeer goed ook zonder enkele knowhow in de internet-marketingwereld. Het zoeken naar oplossingen staat op mijn lijf geschreven. Echter moest ik op mijn honger blijven zitten omdat bij merendeel van de bedrijven op de markt innovatie niet op het programma staan. Maar 1 ding wel en dat is zoveel en zo snel mogelijk.
Dit is iets waar iedere salesperson van droomt, maar dan moeten natuurlijk ook de diensten en zaken die beloofd werden nagekomen worden. Dit was vaak niet het geval waardoor ik niet meer in bedrijven of producten geloofde.


Welke producten heb je zoal de wereld in gebracht?
Ik heb bedrijfsvideo's verkocht, Apps, Websites, Multimedia projecten en besloot na 2 jaar op mezelf te gaan. Op dit moment was ik 25 en besloot een WiFi bedrijf op te richten. WiFi Company België telt vandaag nog een 340 tal klanten. WiFi was zeer belangrijk voor mij om bij klanten binnen te geraken en een analyse te maken van hetgeen er daadwerkelijk gebeurde. Op die manier wou ik mijn klanten graag verder helpen met de rest van hun marketing.

43 ITers later en 340 klanten ben ik erachter gekomen dat het allemaal niet zo eenvoudig was dan het leek, opvolging, groeien consistent blijven presteren. Ik werd slaaf van mijn eigen organisatie. De IT-ers vinden die mijn klanten wouden beheren met hun noden en ze te helpen in hun online marketing bleek ook niet zo eenvoudig. (Een Iter is als een goeie chef kok) Na 3 jaar heb ik toen besloten een break te nemen met mijn bedrijf omdat ik niet kon doen meer wat ik graag wou doen.


Hoe zou je jezelf kort omschrijven?
Ik ben een problemsolver die zijn kaas in de internetmarketing wereld heeft gegeten. Persoonlijke ervaring heeft opgedaan waar klanten/bedrijven tegenaan lopen wanneer ze hun stappen richting het internet zetten.


Any tips voor onze nieuwsgierige lezers?
Een goede mindset vooraleer je ergens aan begint is de nummer 1 geworden. Als entrepreneur heb je soms een break nodig. Na 9 maanden wou ik mijn mindset terug gaan delen met zelfstandige ondernemers.


Wat fascineert je het meeste in jouw sector?
Iets dat me hard fascineert is A.I. (Artificial Intelligence) iets waarmee we bezig moeten zijn en ik niet kon loslaten. Tegelijk wil ik ook weer terug mensen helpen en iets goed aanbieden dat hun vooruit helpt. Op dit moment bieden we Sociale Media Marketing aan bedrijven aan in de vorm van een zelfontwikkelde software waarmee ze al hun sociale media en website kunnen beheren.

Heb je voor ons een memorabel moment in je carriere?
Ik liep onlangs in over de straat waarop iemand tegen mij zei: "Websites is zo 90's". Ik kon niet anders als hem gelijk geven. Een website is heel belangrijk maar indien het niet meer dan een visitekaartje is moet dat niet meer duur zijn tegenwoordig. Natuurlijk kun je met een website zaken automatiseren maar dat doet slechts 10% op de markt. De rest van de markt gebruikt reeds bestaande softwares om die dan te koppelen met hun website. Met sociale media kunnen we stellen dat we 99% van de markt kunnen helpen met hun marketing strategie. Daarnaast bouw ikzelf nu Chatbots hetgeen ik in mijn sabbatjaar ben gaan leren.

Waar spendeer je nu het meeste tijd aan?
Nu ben ik mijn CItyBot (CITY VIP Pass - Antwerpen) aan het lanceren. Dit is een SocialDeal, Groupon concept dat volledig via je smartphone werkt zonder enige Apps te moeten installeren. Vouchers verschijnen in je Mobile Wallet waardoor ons programma een loyaliteitsprogramma wordt. Onder de naam 'Chatbotmasters' stel ik nieuwe technieken ter beschikking om aan crowd hacking te doen en massa's leads binnen te halen voor verschillende bedrijven. Chatbots zijn de toekomst in mijn ogen. Ik ben nu 3,5 maand opgestart samen met Tentoo waardoor ik volledig kan focussen op mijn job en missie.

Vertel ons eens waarom je na de gratis Testmaand die je bij Tentoo krijgt gekozen hebt om bij House of ape te blijven.
Dat is een heel eenvoudige keuze geweest. Zelf heb ik al veel dingen gezien op het gebied van kantoren, bureaus, flex-offices.
Om creatief te zijn en 100% productief is een werkplaats zeer belangrijk. Voor mij als commercieel persoon dat vaak klantenbezoeken aflegt en thuis op zijn computer was het kiezen. Kiezen voor weinige structuur zonder impulsen van die creativiteit en de mindset van op een werkvloer te zitten met meerdere zelfstandigen.

Ik denk dat je de keuze dan snel maakt, mits je de juiste ingrediënten en tools ter beschikking hebt. Gevonden had ik ze dus nog nooit. . Van a tot z iets dat niet te vinden was in de stad Antwerpen en ik werk daar dus nu he :) (fier)

Geef ons eens een echte Domi-quote!
Een dag niet geleerd, iemand geholpen, of gefaald is een dag niet geleefd.


Wat doe je zoal in je vrije tijd om je eens lekker te ontspannen?
In mijn vrije tijd maak ik eerder een wandeling of lees ik een boek. Daarnaast speelt familie een hele belangrijke rol.
Wanneer de basis van mijn onderneming er staat en draait krijgt mijn sociaal leven weer een boost. Tot die tijd werk ik met plezier verder want het is iedere dag spannend.Lees meer op zijn website, of connect via linkedin!