★ Inspirational ape’r of the Month Dennis ★ | Blogberichten | ape
★ Inspirational ape’r of the Month ★

★ Inspirational ape’r of the Month Dennis ★

donderdag 30 november 2017


Dennis Moons – een van onze fantastische en meest inspirerende members van House of ape – staat deze maand extra in de spotlights met zijn nieuwe project apes in space! Wil je meer weten? Wij ook! Daarom vroegen we Dennis om wat meer uitleg.
Dennis, vertel eens: wat is Apes in space en hoe is het ontstaan?

Apes in space is een webshop die ik recent heb opgestart en daarop verkoop ik posters met mooie foto’s die gemaakt zijn door NASA. Die beelden zijn gratis te verkrijgen omdat ze door de Amerikaanse overheid zijn gemaakt en dus tot the public domain behoren.

Het eigenlijke doel komt voort uit mijn bedrijf Store Growers waarmee ik andere bedrijven help en ondersteun met hun webshops. Apes in space is een goeie casestudy om eens door heel het proces te lopen en zowel voor mijn klanten te zien waarin de uitdagingen schuilen als iets dat ik kan laten zien aan toekomstige klanten. Ik vind het altijd heel interessant om te zien hoe bedrijven transparantie tonen aan hun klanten. Daarom maak ik elke maand een blogpost waarin ik alles vertel over de afgelopen maand: van hoeveel me alles heeft gekost tot hoeveel het me heeft opgebracht. Die blog is eigenlijk een soort hobby, maar die helpt me ook om mijn andere business te promoten.

Mooie wisselwerking tussen die twee doelen! En hoe heb je de naam bedacht?

De opstart van de webshop deed ik tijdens een weekend. Vanaf het moment dat ik het idee vertelde tot het moment de posters te kopen waren, zette ik op een live stream. Bij die live stream zit ook een chatfunctie.Dus daar zaten we met een vijftal personen in. Toen opperde iemand “Monkeys in space” en toen dacht ik aan “Apes in space” omdat dat beter klonk. Die naam past goed, want eigenlijk is het toch straf dat wij ondertussen mensen met raketten naar de maan kunnen sturen en terug, terwijl wij zelf maar geëvolueerde apen zijn. Dankzij die naam krijgt het project ook een extra dimensie. En het intrigeert mij ook, de ruimte en alles eromheen.

Ik weet ook dat het belangrijk is om iets echt interessant te vinden om het te doen, anders houd je het niet vol. Ook al is deze webshop een zijproject, als er niets van jezelf bij zit, wordt je iets meestal snel beu. Zeker als je niet meteen succes ziet. Tot hiertoe verkocht ik nog niet veel met Apes in space, maar omdat ik het interessant vind, kan ik ermee doorgaan. Langs de andere kant word ik zo geconfronteerd met de moeilijkheden die mijn klanten tegenkomen en met het feit dat het niet zo gemakkelijk is om iets van nul te beginnen. Vanuit dat idee probeer ik Apes in space ook te benaderen: het is een plek waar ik dingen kan testen zonder mijn klanten.

Apes in space is met andere woorden een speelveld en een laboratorium voor jou waar jij dingen kan testen om daarna beter je klanten te helpen.

Klopt. En dat sluit aan bij hoe ik mezelf market: ik toon mezelf door veel artikels te plaatsen over wat ik doe. Maar die informatie moet ergens vandaan komen en onderbouwd zijn. Ik wil mensen pas iets aanreiken als ik het zelf heb doorgrond en weet of het werkt.

Mooie visie! Dus jouw advies aan andere ondernemers is om je product of dienst in die mate te gaan doorgronden door ook zelf een gelijkaardig iets op te zetten.

Inderdaad, zo creëer je ook een soort bullshitmeter. Een testimonial is gelijkaardig en een beetje the next best thing. Maar als je echt kan tonen “dit heb ik gedaan en dat is daaruit voortgekomen”, dan is dat veel concreter en tastbaarder. Je kan altijd mee springen op iets nieuws, op nieuwe trends, zoals bijvoorbeeld Instagram en Snapchat. Daar ben ik bewust van weg gebleven omdat ik er zelf bijna niet mee bezig ben. Het is populair om altijd mee te springen op de volgende kar, maar ik vind het veel waardevoller om iets voluit te doen. Dat zorgt voor een meerwaarde.

Sterk dat je jezelf zo opstelt, want je stelt jezelf ook in vraag door zo te experimenteren.

Ja, klopt. Maar dat zorgt ook wel voor stress. Ik ben nu twee maanden bezig en het komt heel rustig op gang, maar ik wil wel elke maand een update plaatsen. Dat zie je ook bij gelijkaardige projecten, dat als het anders loopt dan verwacht je er niks van hoort. Terwijl dat net de momenten zijn die anderen willen zien: waar loop je net tegenaan en hoe gebeurt dat? Daarom wil ik ook niet enkele de feiten vertellen. Geïnspireerd door een ander project probeer ik ook aandacht te geven aan de psychologie achter die feiten, aan de vraag “hoe voel ik mij daar nu bij”. Want je kan wel zeggen dit is wat we gedaan hebben en dit zijn de resultaten, maar ik vond dat stuk over psychologie net het beste. Bij mij was dat vorige maand een groot stuk en dat is goed want op dat vlak kunnen anderen die met gelijkaardige zaken worstelen ook met mij verbinden en er sterker uitkomen.

Mooi dat je dat zo aanpakt. En door welke andere projecten werd jij dan geïnspireerd?

Dat zijn er wel wat. Zo is bijvoorbeeld een start-up Buffer die bezig is met Social media en zij posten alles over hun bedrijf: alle cijfers qua omzet en uitgaven of hoeveel mensen er op hun website komen: alles alles alles publiceren ze. Volledig transparant dus. Dan is er ook nog de gast achter Nomadlist, die is ook supertransparant over wat hij doet. Van projecten en hoeveel dat genereert tot ... Hij is alleen en wil gewoon laten zien wat er mogelijk is.

Net zoals jij, proficiat en chapeau Dennis!Geïnteresseerd in een poster van Apes in space?

>>> Get your piece of space here: https://apesinspace.co/ <<<Met dank aan Dennis Moons

Geschreven door: Jasmien Heyman