House of ape is een ‘growth community’ | Blogberichten | ape
Get ready for some deskercise a.k.a. kantoorgym!

Get ready for some deskercise a.k.a. kantoorgym!

dinsdag 05 juni 2018

Vandaag ook op kantoor, maar geen tijd (of zin) om naar de sportschool te gaan? Bij ape zijn we ALL-in voor wat kantoorgym! Dus spoor die collega’s aan voor een kleine deskercise! Hier een aantal oefeningen om je spieren te trainen die je - lekker efficiënt - vanachter je bureau kunt doen :
1.Knijp die billen

Een uitstekende oefening voor op kantoor: het aanspannen van de bilspieren. Knijp je billen samen, houd dat 5 tot 10 seconden vast en relax. Je kunt de oefening zo vaak doen als je wilt.

2. Het houten been

Bij deze oefening moet je één been strekken en rustig optillen. Houd hem even in de lucht, laat hem zakken, maar raak de grond niet aan voordat je hem weer omhoogtilt. Doe dit een stuk of 15 x per been.

3.They see me rollin'

Heb je een bureaustoel op wieltjes? Rij dan je stoel een stukje naar achter en grijp de tafel vast met uitgestrekte armen. Til je benen op (zodat je je buikspieren aanspant) en trek jezelf naar het bureau en weer terug.

4.Deal or no deal?

Wil je een deal sluiten, maar zit je alleen op kantoor? Sluit dan een deal met jezelf. Geef jezelf een hand. Zorg dat je handen zo in elkaar grijpen dat één duim omhoog wijst en de andere omlaag. Trek dan zo hard als je kan, maar zorg dat je handen op dezelfde plek blijven. Hou dit 10 seconden vast, ontspan, en herhaal.

5.De duiker

Voor deze oefening moet je rechtop zitten. Steek beide armen de lucht in, pak met je linkerhand je rechter pols vast en trek. Het moet eruit zien alsof je klaar staat om van de duikplank af te duiken, maar dan een beetje scheef naar links. Zo stretch je je rechterzij. Hou deze houding een paar seconden vast en wissel dan van kant.

6.Sterke nek

Nekpijn kan flinke kopzorgen opleveren. Om dit te voorkomen moet je je handpalm op je voorhoofd plaatsen, duw met je hand terwijl je hoofd er tegenin duwt. Ditzelfde kun je andersom doen door je hand op je achterhoofd te plaatsen. Hou dit steeds 5 seconden vol en herhaal een paar keer. Multitasken kan bij deze oefening: ondertussen je mail doorspitten is geen probleem.

7.push it!

Dan nu de fanatiekere oefeningen die je collega's niet zullen ontgaan: tafel push-ups. Ga achter je bureau staan, zo ver dat je met gestrekte armen het bureau kunt aanraken. Plaats je handen op de rand van het bureau, buig door je armen en houd je rug recht. Kijk jezelf gaan, je bent push-ups aan het doen. Op kantoor!