↠ De voordelen van een workspace? Lees het hier! ↞ // Blogberichten // ape
↠ De voordelen van een workspace? Lees het hier! ↞

↠ De voordelen van een workspace? Lees het hier! ↞

woensdag 19 september 2018

Veel kantoren of hippe bars hebben tegenwoordig mooie coworking plaatsen waar je makkelijk een hele dag kan werken. Ideaal voor freelancers, maar zeker ook voor werknemers die vaak onderweg zijn of een ‘gat’ hebben tussen twee afspraken in. Of voor de werknemer die de saaie kantoorroutine wil doorbreken. In elke grote stad heb je wel enkele toffe coworking plekken.

Zelden productiefst op kantoor

Waar werk je het meest geconcentreerd? Een goede vraag. Dat kan voor iedereen verschillen en varieert ook nog eens doorheen de dag, of hangt af van de taken die je moet doen.

“Het is een vraag die Jason Fried, een expert inzake productiviteit en TED spreker, stelde aan zijn netwerk”, vertelt time management expert Johan D’Haeseleer . “De antwoorden waren uiterst zelden ‘mijn kantoor’.”


4 voordelen van coworking


1. Baas over je pauzes en prioriteiten

Op een coworking plek is het natuurlijk de bedoeling dat je werkt. “Thuis is maar thuis. Een kantoor is maar een kantoor. Als ik van thuis uit zou werken, dan zou ik alleen maar denken aan de huishoudelijke taken die nog moeten gebeuren. Op een kantoor werd ik vroeger vaak onbewust gestoord door collega's. Kleine vraagjes die een onmiddellijk antwoord vereisten”, vertelt Lodi Planting. “Als je werkt vanuit een coworking plek, hou je zelf meer de regie over je uren, pauzes en prioriteiten.”


2. Creatieve input van onbekenden

“Als freelancer werk ik altijd alleen. In coworking plekken heb ik het idee dat ik collega's heb. Mensen aan wie ik iets kan vragen, ideeën kan aftoetsen of gewoon een gezellige babbel mee kan doen. Als werknemer heb je natuurlijk je collega's met wie je dat kan doen. Maar mijn ervaring leert me dat je veel creatieve input krijgt van mensen die je niet (goed) kent of die niet in dezelfde branche of sector werken. Het helpt dus evengoed werknemers bij het uitwerken van hun projecten.”


3. Je wordt niet continu gestoord

“Ik merk dat ik op een coworking plek veel productiever ben en veel efficiënter werk. Ik denk dat dit komt door de sociale omgeving of druk. Je hebt continu het idee dat mensen kunnen meekijken of meelezen en dan wil je je tijd niet verdoen met Facebook. Hetzelfde geldt op een kantoor natuurlijk, maar hier sluipen uiteindelijk routines in. Het niet continu gestoord worden helpt natuurlijk ook”, zegt Planting.


4. Netwerken

Als werknemer is het superfijn om af en toe in een coworking plek te werken. De diversiteit aan locaties is niet alleen goed voor je productiviteit, maar het brengt ook netwerkmogelijkheden met zich mee. Je leert andere mensen kennen, wat kan leiden tot nieuwe samenwerkingen of partnerships. Dit geldt voor freelancers, maar evengoed voor mensen die voor een baas werken.