⤜ Ape'r of the month: Karin Sannen, de vrouw die ons voorziet van life-saving tips en steeds het zonnetje in house (of ape) is! ⤛ // Blogberichten // ape
⤜ Ape'r of the month: Karin Sannen, de vrouw die ons voorziet van life-saving tips en steeds het zonnetje in house (of ape) is! ⤛

⤜ Ape'r of the month: Karin Sannen, de vrouw die ons voorziet van life-saving tips en steeds het zonnetje in house (of ape) is! ⤛

dinsdag 28 mei 2019


Joepie, het is weer zover! Onze ape’r of the month is.. (trommelgeroffel) Karin Sannen! Waarom we haar kozen, is heel eenvoudig: haar positieve vibe en talloze life-saving tips.
Je hoort het al, Karin is een grote meerwaarde voor House of ape, maar ook voor alle coworkers. Dringend tijd dus om haar hiervoor eens te bedanken!Proficiat Karin, jij bent onze ape’r of the month. Kan jij onze lezers even uitleggen wie je bent en wat je doet?

Ik zal beginnen met wat ik het liefste doe en dat is mensen opnieuw fier maken op zichzelf. Vanuit die fierheid, worden mensen vaak succesvoller en kunnen ze veel meer realiseren. Het zorgt er mede voor dat ze aan hun werk een tevreden gevoel overhouden. Daar haal ik zelf dan weer veel voldoening uit.

In 2002 ben ik begonnen als coach persoonlijke ontwikkeling en leiderschap en dat doe ik voor zowel multinationals als voor kmo’s en freelancers. Voor multinationals ben ik een raadgever, een trusted advisor, vooral voor de directie. Zo help ik hen om de hele organisatie naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor werk ik rond persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en verandering. Ik werk ook voor kmo’s en freelancers. Die begeleid ik vaak langdurig. Het leuke daaraan is dat ik die mensen door en door ken en ze ook enorm zie groeien. Er is niets fijner dan zoiets te mogen waarnemen en er deel van uit te maken.

Ik boek veel resultaat op korte termijn, omdat ik een gave heb in het aanvoelen van problemen. Ik heb een rijk gevoelsleven wat maakt dat ik goed gevoelens kan detecteren en kan sturen. Dit is een echte troef als coach en dat is dan ook mijn grootste sterkte.


Wat een bezige bij ben jij! Wat wou je worden toen je kind werd?

Ik at zo graag frietjes dat ik meteen wist wat ik ging worden later. Ik ging een frituur openen zodat ik elke dag lekkere frietjes kon eten. Het is er dan toch niet van gekomen (lacht).


Hoe kwam je bij hoa terecht?

Ik zag House of ape verschijnen op de Linked-In van iemand die ik ken. Ik dacht meteen ‘wow dit is ideaal voor mij’. Ik vind de locatie super, ik kan met de fiets komen, het is hier gezellig, veel leuke coworkers enzovoort.

Kortom; ik ben hier graag!


Heb je een tip voor een gezonde geest?

Als mens heb je ongelooflijk veel kracht. Het grootste deel daarvan, boren veel mensen niet eens aan. Daarom probeer ik, door middel van mijn coachings, ook de optimale persoonlijke kracht van mijn klanten naar boven te halen. Ik heb ook enkele kleine trucjes zoals ‘The hour of power’. Concreet wil dat zeggen dat je vanaf je wakker bent, een uur lang dingen doet die veel energie en power opleveren.

Bijvoorbeeld:

  • Een koude douche nemen
  • Je tanden poesten met het hand waar je normaal nooit mee poetst
  • Een kwartiertje gaan lopen

Al die kleine trucjes geven een boost aan je dag. Ik haal daar enorm veel energie uit. Stilstaan bij wat je doet en dankbaar zijn voor de kleinste zaken. Er zijn oneindig veel tips en het draagt allemaal bij tot een gezonde geest. Als hoog sensitief persoon is het heel belangrijk om een manier te zoeken om terug op 0 te komen.


Wat was jou grootste avontuur tot nu toe?

Ik heb al heel wat verre reizen gemaakt. Ik vind het zo bijzonder en leerrijk om andere culturen te leren kennen en andere manieren van leven te leren kennen. Op reis kan ik ook even alles loslaten. Zalig toch!

Vorig jaar zijn mijn partner en ik naar Hawaii geweest en hebben we daar een rondreis gedaan met een busje. Daar heb ik ontdekt hoe het is om helemaal terug naar de basis te gaan. Geen gps, geen kaart, geen telefoon en bovendien weinig comfort. Je rijdt gewoon rond, op een eiland ergens in de wereld. Ik ben een vrijheidsvogel en dat maakte het een heel speciale ervaring.


Reizen is duidelijk een ware passie van jou! Heb je nog andere passies?

Jazeker, tekenen en schilderen! Mijn werken zijn meestal dieren. Ik hanteer een levensechte stijl waar heel veel gevoel inzit. Mensen zijn vaak geraakt door mijn tekeningen en dat vind ik super fijn. Ik werk het liefste met houtskool en ik ben nu ook olieverf aan het leren gebruiken in de academie. Ik ben gewoon van te tekenen met een Leffe erbij en dat laten ze natuurlijk niet toe in de tekenacademie (lacht).


Karin:Karin: "Ik werk het liefste met houtskool."


Doe je dat al van kleins af aan?

Vanaf mijn 7 jaar teken ik al in de tekenacademie. Toen werd er zelfs een tekening van mij verkocht in het winkeltje dat bij de academie hoorde. Ik ben daar een paar jaar mee gestopt maar nu opnieuw mee gestart en ik haal daar enorm veel plezier uit.


Om af te sluiten nog de ultieme vraag. Wat is je grootste droom?

Een grote reis maken met de bestemmingen; Moorea, Fiji en Frans-Polynesië. Gewoon vertrekken en niet weten wanneer je terug zal komen. Al een geluk delen mijn partner en ik die droom.

Super! Keep it up Karin en bedankt voor dit interview!

De website van Karin Sannen

Artikel door: Margot Verfaillie