⤜ Ape'r of the month: de altijd enthousiaste Pascal! ⤛ // Blogberichten // ape
⤜ Ape'r of the month: de altijd enthousiaste Pascal! ⤛

⤜ Ape'r of the month: de altijd enthousiaste Pascal! ⤛

maandag 02 september 2019

Hooray het is weer ape’r of the month tijd! En deze maand hebben we niemand minder dan Pascal gekozen. Hij is nog redelijk nieuw in onze Ape family maar door zijn enthousiaste en vrolijke zelf te zijn valt dit haast niet meer op. We verkozen hem dan ook met evenveel enthousiasme tot Ape’r of the month!

Proficiat Pascal, als nieuwe chimpansee word jij deze maand tot Ape’r of the month gekroond! Kan je ons even wat meer over jezelf en wat je doet vertellen?

Hallo ik ben Pascal! Ik ben 43 jaar, getrouwd met Katrien (nog één :) en heb 3 kinderen: de jongste Renee is 3 jaar, Marcel is 4 jaar en onze oudste, Viktor, is 13 jaar. Wij wonen hier achter de hoek in de Kleinehondstraat. Sinds juli werk ik voor een Amerikaanse multinational, Sherwin-Williams, het grootste ‘verfbedrijf’ ter wereld. Als ‘ global account manage’r ben ik verantwoordelijk voor de Volvo Group. Dat betekent regelmatig reizen... de rest van de werktijd hang ik rond als halftijdse chimpansee in House of Ape ;-).

Wat vind je het leukste aan je job?

Het leukste aan mijn job zijn de mensen die je ontmoet: interessante figuren van verschillende culturen met elk hun eigen context en visie. Heel leerrijk!

Hoe ben je bij House of Ape terechtgekomen en wat vind je ervan tot nu toe?

Mijn kantoor is in Bologna en we verhuizen daar misschien binnen 2 of 3 jaar naartoe, maar voorlopig blijven we nog even in “ ‘t stad”. Om werk en privé gescheiden te houden, heb ik gekozen voor coworking in plaats van home office. En wat een mooi toeval dat House of Ape vlakbij is! Tot nu valt het reuze mee. Ik vind het heel tof om met verschillende profielen in één ruimte te werken.

Ape staat voor Avontuur, Passie en Enthousiasme, wat is het grootste avontuur dat jij al meegemaakt hebt?

We zijn net terug verhuisd naar België na een avontuur van anderhalf jaar in Indonesië. Ik heb daar als ‘ head of new business development’ gewerkt voor een Indonesische papiergroep. Prachtige ervaring! Mijn kantoor lag in Jakarta waar we het zes maanden hebben volgehouden met het gezin. Jammer genoeg is de luchtvervuiling er zo erg dat we na een half jaar beslist hebben om te verhuizen naar Bali, vooral om de kinderen te beschermen. In Bali hebben ze de tijd van hun leven gehad: strand, zee, zon, openluchtschool met zwembad... Heerlijk allemaal!

Maar het cultuurverschil met België is enorm. Wat we vooral meenemen is de rustige vriendelijkheid en het geduld van de mensen daar. Het begrip ‘burnout’ is ongekend :-)

Even een totaal andere vraag: mocht je een superkracht kiezen, welke zou dit zijn en waarom?

Als superkracht zou ik kiezen voor alwetendheid... alhoewel, dan heb ik geen reden meer om nieuwsgierig te zijn. Doe dan toch maar vliegen (ook terug in de tijd als het even kan) ;-)

Dan nog als laatste vraag: heb je een leuke tip voor ons?

Ik voel mij niet echt op mijn plaats om tips te geven aan de mede-apen, maar misschien toch één ding: ik ben het boek ‘7 habits of highly effective people’ aan het lezen. Foute titel, maar een ware openbaring voor mij. Ook al ben ik nog niet in de helft, ik denk dat dit wel eens mijn bijbel zou kunnen worden. Als ik nog even enthousiast ben na het uitlezen van dit boek, plan ik om een aantal exemplaren te kopen die ik dan op het gepaste moment als cadeau geef aan vrienden.

Bedankt voor dit fijne interview! Ik ben er zeker van dat er nog veel interessante gesprekken zullen volgen na dit gelezen te hebben ;-).